Jeugdsentiment

Met de sint op komst denk ik wel eens terug aan mijn kindertijd en de fantastische series die je toen allemaal kon bekijken. Omdat er van Ketnet en Nickleodeon toen nog helemaal geen sprake was moest ik het doen met Duitse, Franse of Nederlandse kinderTV. En die was fantastisch! Hier een paar van mijn favorieten!

Pumuckl: hiervan kreeg ik ooit een bouwdoos waarmee ik zelf een Pumuckl kon maken, uren plezier aan beleefd!

Jem: hiervoor moest ik zondag altijd op tijd thuis zijn! Eerst samen met mama een pannenkoek gaan eten bij ‘Theehuis Peter Pan’ en daarna gezellig samen naar Jem kijken. Ik had zelfs de poppen en een speelhuis van Jem. Het was dan altijd ruzie met mijn nichtje wie Jem zelf mocht spelen want die vonden we toch allemaal de mooiste.

De Snorkels: wie herinnert ze zich niet, die zachte pluche beertjes met vervormbare snorkel om overal aan te hangen!


Die biene Maja
: ik was vooral fan van Alexander de muis!

Heidi: mijn mama schilderde zelfs T-shirts voor mij met Heidi erop

Wat zou ik, buiten de generiek, al deze series nog graag eens in zijn volledigheid zien!

4 thoughts on “Jeugdsentiment

  1. heel tof om die filmkes nog eens te zien, naar het schijnt was ik vooral fan van Maja, ik heb er ook een paar boekjes van. Maar ik herinner me ook de freggles.

  2. De Snorkels waren de max 🙂 ik had er zelfs zo 2 in pluche! De huidige tekenfilms kunnen daar niet meer aan tippen eh… of is dat nu zo van “de jeugd van tegenwoordig… blabla” en dat ik oud word?

  3. Vergis je niet: die dingen zijn fantastisch als je klein bent, maar als je die nu terugziet…
    Een paar jaar geleden heb ik de hele reeks van Heidi in het Spaans gezien. Ontzettend traag en saai, maar wel ok om mijn Spaans te oefenen, dat in die tijd nog erg basic was…
    Ik heb ook Maja de bij eens gekocht op dvd, want die stond aan -50% in de Colruyt en daar kon ik niet aan weerstaan. Dat is nog erger, zeg! Die Maja heeft een ongelooflijk irritant stemmetje en als ze mijn kind was, ik sloeg haar tegen de muur van miserie: zo’n rotjonk! Het enige wat een grote grijns op mijn gezicht toverde was het liedje op het einde: “Dat kleine bijtje had een naam en heette Maja…” lekker meeneuriën, maar ook verbaasd dat dat elektronische jaren 80-gejengel toch een stuk beter klonk toen we jong waren…
    Ik zal de dvd’s eens meegeven met P&L, ik zal ze toch niet zo rap missen :o)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *