La dolce vita

Nog 3 dagen werken en dan vertrekken wij voor maar liefst 5 dagen naar Rome. Het is mijn eerste keer in deze tot de verbeelding sprekende stad en ik kijk er dan ook erg naar uit. We gaan natuurlijk om de stad uitgebreid te bezoeken, maar daarnaast ook omdat we er uitgenodigd zijn op een trouwfeest. Dan kan ik voor het eerst mijn nieuwe Linea Rafaelli kleedje aan en voel ik me weer even als een prinses…. (tip: koop je Linea jurkje op 1 juli en krijg 50 % korting!)

Al surfend kwam ik volgende interessante links tegen ivm Rome:
Wikipedia
Gratis audio guides voor ipod, mp3 en Garmin gps
Rome op Googlemaps
Heel belangrijk: het weer in Rome!

En natuurlijk deze:
Anita Ekberg in de Trevi fontijn:

Wie heeft er nog tips om deze reis naar Rome onvergetelijk te maken?

3 thoughts on “La dolce vita

 1. Tja, massa tips, teveel om op te noemen eigenlijk.
  Een willekeurige grabbel:
  1. Do as the Romans do: en dan bedoel ik gewoon het feit om levend een straat over te steken.
  2. Ga heel vroeg naar het museum in Vaticaanstad. Anders wordt je geconfronteerd met eindeloze files.
  3. (Indien nodig: ontvlucht tijdig de stad!. Mogelijkheden genoeg, gaande van de catacomben van de Via Appia over de archeologische site van (de vroegere haven) Ostia tot de tuinrennaissance van Villa d’Este.

  Voor de rest: Rome zien en sterven! (of was dit Napels…?)

 2. Hou steeds, maar vooral in de metro en de bus, je handtas of portefeuille in de gaten. Niks zo vervelend als in Rome bij de politie een diefstal aangeven. Die drukdoende snuiters behandelen je bovendien als de zoveelste nietszeggende lastpost.

  Op zondagmorgen de Mercato delle pucci (Porta Portese Trastevere) aflopen is een avontuur. Observeer vooral de vele ter plekke gespeelde kansspelen en geniet van de louche trucs die argeloze simpele zielen flink wat euro’s kosten.

  Op de Monte Testaccio tref je zeker enkele leuke restaurants, maar vooral een bruisend nachtleven. Wel je stoute schoenen aantrekken want de wijk oogt zelfs overdag bijzonder onguur, is om half tien ’s avonds daarbij nog akelig verlaten maar kolkt van de ambiance en het volk als het twaalven slaat. En dat houdt niet op voor het daglicht het laatste duister heeft verdreven.

  Kerken zat in de Eeuwige Stad, maar wil je van de geloofshypocrisie waarlijk proeven dan moet je zeker de Scala Santa op je knieën beklimmen (bij San Giovanni in Laterano). En ga dan te biechten bij een nukkige jezuïet in de Il Gesù. Na zijn waanzinnige absolutie staat waarschijnlijk je een heiligverklaring te wachten.

  Voor een goede pint bier is de Nag’s Head (Via Quattro Novembre) een oase. Vriendelijke en mooie dames achter de toog en een bijzonder gladde cocktail shaker boy.

  Loop je in Rome Titus Pullo tegen het lijf, geniet ervan, een heerlijke kerel is dat en doe hem zeker de groeten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *