Een welgemeende dank u!

Ziek zijn: het maakt iets te vaak een vast onderdeel uit van mijn leven sinds eind november.
Alles begon met een zware verkoudheid die zich zo danig manifesteerde dat ik tot 2 weken toe mijn stem volledig kwijt was en tot niet meer in staat was dan doodmoe op de zetel liggen. De eerste dosis antibiotica werd toegediend. Gelukkig kwam mijn stem net op tijd terug om de nieuwe Samson & Gert Kerstshow mee op te starten.
Alleen was mijn lichaam het daar blijkbaar niet zo mee eens en trakteerde mij op oudejaarsavond met een nieuwe onaangename kwaal. Deze kreeg ging mijn lijf zo ver dat ik eergisteren werd opgenomen in het ziekenhuis voor observatie en verder onderzoek. Het verdict: een blaasontsteking met beginnende nierontsteking die erg pijnlijke steken in de streek van mijn appendix veroorzaakte. Na 4 infusen antibiotica en lang wachten (want slapen in een ziekenhuis gaat me niet zo goed af) ben ik ondertussen terug thuis. Home sweet home, niets zo goed als thuis. Het lijf rust, krijgt opnieuw een week antibiotica toegediend en zou er dan terug bovenop moeten zijn. En hopelijk zo goed dat ik de rest van het jaar gespaard blijf van kwalen en ziektes want ik heb mijn deel nu wel gehad.
Aan ziek zijn is er echter ook een aangenaam kant. Ik word verwend met een hoop telefoontjes en lieve sms’jes van vrienden en collega’s die hun bezorgdheid uitdrukken. Als je ziek bent leer je je ware vrienden kennen en dat blijkt. Via deze weg wil ik iedereen nog eens bedanken die het zo goed met me voor heeft. Dat doet erg veel deugd en ik ben er van overtuigd dat dat het genezingsproces enkel maar kan bevorderen!

One thought on “Een welgemeende dank u!

  1. Ik wens je spoedig herstel en vooral genieten van de goede kanten van het ziekzijn (zoals beschreven !). Een schitterend 2008 toegewenst, met veel werkvreugde maar bovenal (verder ?) genieten van vrienden, collega’s, muziek, …. (vul zelf maar in).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *