Suske is goe bezig!

Daarnet de derde aflevering van ‘De 8’ gezien. Mooie tv is dat. Acht scholieren, zeven jongens en één meisje, die samen een uitgewoond huis ombouwen tot buurthuis als eindejaarsproject. Maar dit is zoveel meer dan alweer een nieuw verbouw- of interieurprogramma. Dit gaat over de mensen achter de stenen, de mortel en de verfkwasten. Ze zien er stoer uit maar Suske slaagt erin ze te tonen zoals ze echt zijn. Puur, soms onzeker, soms nog een beetje kind, maar ook filosofisch en erg warm van hart. Zonder kapsones, allemaal in hun eigen sappige dialect. Hoe ze in beeld gebracht worden is overigens minstens even mooi. De kadrage, de kleuren, de contrasten. Schoon en te weinig gezien. Er zouden veel meer Suskes de kans moeten krijgen om zulke tv te maken!

One thought on “Suske is goe bezig!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *