Nana’s toverkoekjes

Oftewel mijn fameuze recept voor gemberkoekjes zonder gember:

Ingrediënten
660 gram zelfrijzende bloem
8 eetlepels kaneel
1/2 eetlepel zout
170 gram boter
165 gram lichtbruine suiker
2 eieren
1 eetlepel water

Smelt de boter en meng hieronder de lichtbruine suiker, het ei en het water tot je een gladde massa bekomt.

Meng het kaneel en het zout onder de bloem.
Voeg de helft van de droge massa bij het smeuïge botermengsel en meng het grondig door elkaar. Voeg vervolgens de rest van de droge massa toe.
Je krijgt nu een nogal plakkerig maar stevig deeg.
Rol het deeg plat met een deegrol zodat het nog ongeveer 0,5 cm dik is.

Leg het deeg op een stuk bakpapier en leg er een tweede blad bakpapier bovenop. Ga nog een keer met de deelrol over het bakpapier. Zo is je deeg mooi glad uitgestreken en krijg je mooiere koekjes.
Plaats het deeg vervolgens 50 minuten in de diepvries zodat het goed kan uitharden.
Kies je favoriete vormpjes en druk de koekjes uit het deeg.

Plaats de bakplaat met de koekjes voor 12 à 15 minuten in een voorverwarmde oven van 180 °.
Nog even geduld en smullen maar!

7 thoughts on “Nana’s toverkoekjes

  1. de link voor onze blog was verkeerd, hierbij de juiste, mocht je niet weten wat gelezen, hoewel met de kersverse baby, zal je wel weten wat gedaan … 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *