8 jaar

Vandaag zijn liefste en ik 8 jaar samen. In een gezellige bar in Leuven gaven wij elkaar toen voor het eerst een zoen..en het was koekenbak!
Vannacht werden wij, om dat te vieren, 3 uur feestelijk geëntertaind door onze dochter die de slaap maar niet wou vatten. Na de borstvoeding van 03u was ze plots klaarwakker en had ze geen zin om zich rustig op haarzelve te vermaken in haar bedje. Neen, vasthouden moesten we haar en als we haar nog maar durfden neerleggen, zette ze haar sirene open. En geloof mij, ze heeft een zeer krachtige sirene als ze haar zin niet krijgt…dat belooft voor later.
Waarom ze niet wou slapen en alle voorgaande nachten wel? Het is mij een raadsel. Ze had goed gegeten, haar pamper was ververst en krampjes waren het ook niet. Overdag had ze wel verdacht veel geslapen, zelfs in de vroege namiddag, het moment waarop ze normaal altijd heel actief is. Of lag het aan de verlichting in haar kamer waar ik haar de borst geef. Is het daar te licht tov onze slaapkamer en wordt ze daardoor te fel wakker tijdens haar nachtelijke maaltijd?
De tips van kind en gezin hebben ons tot nu toe ook niet echt verder geholpen. Zij stellen voor het kind, wanneer het nog wakker is, rustig in bed te leggen en het zelf in slaap te laten vallen, desnoods met een tutje. Als ze begint te wenen, moet je het niet steeds opnemen, maar moet je het proberen troosten terwijl het in bed blijft liggen. Dat hou je even vol maar geen half uur en zeker niet wanneer het gekrijs zo luid gaat dat je trommelvliezen beginnen te trillen.
Dus hebben we, liefste en ik, haar beurt om beurt proberen te sussen tot de zandman het, na veel geduld, van ons heeft overgenomen. Samen je kind in slaap wiegen, dat is ook liefde.

Ps: wie nog tips heeft om een kindje rustig in slaap te laten vallen, ze zijn meer dan welkom!

5 thoughts on “8 jaar

  1. Ik denk feitelijk dat ‘de gouden tip’ niet bestaat. Van ne slechte slaper kan je er gene goede maken vrees ik. Maar mijn tip is … uw hart volgen en geen schrik hebben dat je ze teveel gaat verwennen of dat ze ‘t gewoon zullen worden. Ze zijn nog zo jong, nu kan je ze niet genoeg verwennen en in liefde dompelen.

    Maar één slechte nacht, wil natuurlijk niet zeggen dat ‘t alle nachten koekenbak zal zijn hé. Ik hoop dat Sophia er geen gewoonte van maakt 😉

  2. Ik gebruik een tetradoek als slabber bij de borstvoeding. Veel wordt er niet gemorst, maar na zo’n voeding ruikt die doek naar mij en ik leg die tegen het gezichtje van mijn dochter om in te slapen.

  3. Niet teveel handelingen doen die haar wakker maken. Na een goede maand van dergelijke nachten nam ik haar met slaapzakje en al uit de wieg mee in bed (enkel een nachtlampje aan) gaf haar eten en na haar boertje simpelweg terug in haar wiegje. Doordat ik geen pampertje ververste, geen slaapzak open ritste en haar er terug in moest steken was ze niet echt ‘wakker’ en bleef ze doezelig drinken.
    Een andere tip die ook hielp. Baby’s hebben nog huidhonger. Na het eten nam ik Ilke op mijn borst zodat ze daar kon in slaap vallen. Meestal doezelde ik zelf ook wat weg. Na een halfuurtje was ze diep in slaap en kon ik ze rustig in haar bedje leggen. Je moet er niet mee inzitten dat je ze op die manier en op die leeftijd zal verwennen. Ilke is nu vier maand en kan nu wel rustig in slaap vallen in haar bedje. Iets wat ze niet kon toen ze een maand was.

  4. Hey, ik zou hetzelfde zeggen als Kruimel…Als ze zo klein zijn en 9 maanden dicht bij jou hebben gezeten hebben ze huidhonger en mogen ze gerust nog dicht bij jou in slaapvallen…Sarah is intussen 1 jaar en had de eerste 2 maanden na de nachtvoedingen het ook soms moeilijk om in te slapen dus hield ik ze eventjes bij mij…Vanaf een 3à4 maanden was ze perfect in staat zelf in te slapen. En idd, niet te veel licht maken, niet te veel praten,…en genieten van die momenten dat ze nog tegen jou of jullie wil liggen 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *