Vanalles en nog wat

Wat is dat toch met die chauffeurs van tegenwoordig! Pinkers, is dat een optie tegenwoordig of zo? Sinds ik een baby mee in de auto vervoer, let ik nog meer op in het verkeer en dan zie je zeer veel overtredingen. Mensen rijden te snel, te roekeloos en ook veel te dicht op elkaar! Ik ben nu zelfs zover gegaan dat ik een sticker besteld heb met ‘Sophia on board’ op, in de hoop dat de chauffeurs achter mij niet meer zo aan mijn gat zouden plakken en wat voorzichtiger zouden worden..of het gaat helpen?…Goh waarschijnlijk niet zeker, maar als er al één daardoor wat rustiger gaat rijden, ben ik al content.

Ik wil al een week nieuwe foto’s van de tuin toevoegen op mijn flickr, maar het is er nog steeds niet van gekomen. En ik moet me haasten want de tuin staat nu echt op ontploffen. Elke dag staat hij groener en staat er weer een andere bloem, struik of boom in knop. Hoe langer ik wacht met ze online te plaatsen hoe meer achterhaald ze zullen zijn. Maar ik hou toch zo van de lente met zijn zonnige en regenachtige dagen, het doet de natuur zo veel deugd.

Ik snap helemaal niets van al die verschillende soorten pampers die er bestaan. Wat moet je nu kopen? Pampers New Baby of Pampers Baby Dry of Pampers Baby Basic? Ze bestaan alle drie in de gewichtsklasse waar Sophia nu in zit en de verpakkingen staan vol handige extra’s zoals ‘zacht comfort’ voor de gevoelige babybilletjes of ‘droogheid gegarandeerd’ om te slapen tot 12 uur lang. De prijzen en hoeveelheid pampers per verpakking verschillen ook sterk. Maar wat te kiezen? Sophia heeft al vanalles gedragen en zonder gevolgen als rode en geïrriteerde billetjes. Gelukkig maar want soms denk ik dat ik de juist verpakking uit de winkel heb meegebracht en dan blijkt het alweer om een andere soort te gaan….

Ik ben nog steeds verslaafd aan chocodelice..en nu ook aan de flesjes ‘Fruit of the day’ van Delhaize. Vooral de mix appel-peer-framboos is overheerlijk! Ik droom – wink, wink, het is bijna moederdag 😉 – dan ook van een eigen sapcentrifuge zodat ik het sapje zelf thuis kan nabootsen want in de winkel is het toch een beetje duur.

De Bond heeft heel interessante tijdschriften voor jonge ouders: ‘Brieven aan jonge ouders’. Je kan ze gratis aanvragen via hun site en krijgt ze dan maandelijks in de bus. Ze staan boordevol handige info over je baby en zijn/haar ontwikkeling…en er is nu ook een versie voor grootouders!

5 thoughts on “Vanalles en nog wat

  1. Ik gebruik de pampers baby dry (groene verpakking) voor ‘s nachts en overdag de pampers bacic (oranje verpakking). Ik begrijp het onderscheid ook niet helemaal. Die basics zijn eigenlijk echt wel goed, de moeite waard omdat ze toch een stuk goedkoper zijn.

  2. hier ook baby dry ‘s nachts en overdag simply dry (de oranje). maar deze week waren de groene op en heeft Estelle de nachtjes tot nu toe met een oranje moeten doorbrengen. Ik heb ze niet horen klagen, haar billetjes ook niet, haar body en pyjama ook niet en haar matras ook niet. Geen lekjes! Dus ik denk van voortaan enkel nog de simply dry (oranje) te kopen.

  3. Hier komen enkel de pampertjes van het Kruidvat binnen. Heb echt een degout van de pampers van Pampers (je kan nog volgen he?) 🙂
    Als dochterlief een lekje had was het altijd met Pampers, nooit met die van het Kruidvat. Nooit rode billetjes of what so ever gehad ook overigens… Persoonlijk vind ik die van Pampers té dun, welke kleur je ook neemt…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *