Babyspulletjes

Met dat we vorige week onze babylijst zijn gaan afsluiten, wil ik toch nog iets schrijven over babyspulletjes. Vooral omdat ik het zelf best moeilijk had met te bepalen wat je nu allemaal best in huis haalt met een baby op komst. Er is zo een overaanbod aan babyspullen dat je op den duur niet meer weet wat je nu echt nodig hebt. Met de hulp van een paar bevriende mama’s en een dosis gezond verstand haalde ik het volgende in huis. Let wel: iedereen voedt zijn kinderen anders op en het kan dus best zijn dat er in mijn lijst spullen staan die een andere mama alles behalve nuttig vond. Toch hieronder onze lijst, als hulpje voor aanstaande mama’s die dreigen te verdwalen in het babyspullenbos 😉

BAD EN VERZORGING
Quax Wascommode met uitschuifbaar badje: zeer handig! Het badje staat altijd stevig omdat het vast zit aan de verkleedtafel – dus geen gedoe met badstaanders. Eronder heb je veel ruimte om was-en verkleedspullen op te bergen. Wanneer je het bad niet gebruikt, schuif je het onder de commode en kan je die gewoon als verkleedtafel blijven gebruiken.
Ok Baby Badstoeltje: de eerste 2 maanden niet gebruikt omdat Sophia nog veel te klein was. Maar nu gebruik ik het telkens ik haar alleen moet wassen. Zeer handig omdat je beide handen vrij hebt tijdens het wassen. Voor wanneer Sophia rechtop kan zitten hebben we de badring al klaar staan.
Beaba digitale badthermometer: de temperatuur van het badje kan je checken door je elleboog even onder het water te steken. Als je niets voelt, dan is het water op temperatuur. Maar om zeker te zijn is deze thermometer heel handig en nog mooi ook!
Lodger bubbler badcape: in principe kan je je baby perfect afdrogen met een gewone handdoek, maar de capes van lodger zijn heerlijk zacht!
Tetradoeken: in het ziekenhuis worden deze doeken al voor vanalles en nog wat gebruikt: baby wassen, afdrogen, etc…en thuis ga je daar gewoon mee verder. Ook handig om over je schouder te leggen wanneer de baby na de maaltijd nog een boertje moet laten…want die boertjes kunnen soms nogal vloeibaar zijn 🙂 Dreambaby verkoopt er in verschillende vrolijke kleurtjes, maar die van de Hema zijn minstens even goedkoop en nuttig.
Sangenic luiercontainer: het echte nut hiervan moet ik nog gaan ontdekken. Tot nu toe stinken de pampers van Sophia nog niet zo erg, dus gebruiken we de folie om de pampers geurdicht in te verpakken niet. Gelukkig is de container ook gewoon als vuilbak te gebruiken.
Een koortsthermometer, kammetje & borstel, badproducten en de eerste pampers hebben wij in het ziekenhuis gekregen en dus niet moeten aankopen. Wel stond op onze lijst nog een verzorgingssetje met nagelvijltjes, een nagelknipper en schaartje.

SLAPEN
Voor slaapkamers aan een goede prijs: ga zeker eens kijken op babydump.nl. Wij hebben er een babykamer besteld die in België maar liefst 200 euro duurder was + kregen er nog gratis bovenop: levering aan huis en een babypark!
Aerosleep matras: ten huize Buffie/Het Grote Verlangen hechten wij veel belang aan een goede matras en dit leek er ons wel één. Let op: bij deze matras horen er ook speciale hoezen, als je er een gewone matrasovertrek op plaatst wordt ze niet voldoende verlucht.
De eerste 6 maanden raadt K&G aan je baby bij jou op kamer te laten slapen. Hiervoor hebben we de eerste maanden de wieg van onze wandelwagen gebruikt, vervolgens hebben we een heel leuk bedje kunnen lenen van Janne 🙂
Je kan ervoor kiezen je baby in te dekken met een laken en deken of het kindje een slaapzak aandoen. Momenteel slaapt Sophia nog lekker toegedekt onder laken en dekentje. De slaapzak ligt klaar maar heeft nog geen dienst gedaan omdat hij nog veel te groot is en ondertussen ook te warm met dat zalig lenteweer.
Lodger inwikkelcape: overdag slaapt Sophia in haar park in onze woonkamer. De lodger is heerlijk zacht om op te liggen en het kindje veilig – door de velcro strips – dicht te dekken als het wat frisser is. We gebruiken de lodger ook in de wieg van de wandelwagen als we op stap gaan.

OP STAP
Bugaboo Cameleon wandelwagen: zeker niet de goedkoopste maar voldoet precies aan al onze eisen: (1) hij is zeer licht (2) makkelijk en compact op te bergen (3) rijdt zeer soepel dankzij de zwenkwielen en vering (4) rijdt goed op ruiger terrein dankzij de 2 grote wielen (5) heeft een handige opbergtas onderaan (6) bestaat in allerlei leuke en levendige kleurtjes – wij kozen voor donkergrijze met een roze kap (7) hij ziet er prachtig uit door zijn mooie design.
Voor wanneer Sophia groter is stond ook de Bugaboo voetenzak op de lijst.
Een parasol voor warme dagen haalde ik in de Hema. Goedkoop en doet precies wat het moet doen!…IK ben ondertussen toch maar een Bugaboo Parasol gaan halen want die van de Hema maakte lelijke krassen op onze kinderwagen omdat hij toch niet zo goed paste op het framewerk.
Autostoeltje Maxi Cosi Cabriofix: tja, omdat je die gewoon moet hebben voor in de auto. Daarbuiten leg ik Sophia zo weinig mogelijk in de maxi cosi omdat het kind geen bewegingsruimte heeft in dat ding en dus in een bepaalde houding ‘gedwongen’ wordt. Wat wij niet wisten en pas na een tijdje ontdekten: op elke maxi cosi zit standaard een geïntegreerde zonnekap! Je moet dus geen zonnekap gaan kopen! Achteraan de Maxi Cosi is er een geheime luikje waar je spulletjes in kan opbergen en daar zit ook de gebruiksaanwijzing in! Maar vraag best in de winkel even om je uit te leggen hoe je hem in de auto moet bevestigen, veel makkelijker.
Voetenzak Maxi Cosi: superhandig omdat hij er precies in past en dit veel praktischer is dan een dekentje rond je kind proberen te proppen dat ze met hun beentjes toch weer los schoppen.
Happy Mummy autospiegel: superhandig! Terwijl je met de auto rijdt, kan je je kindje een beetje in de gaten houden & Sophia vindt het zelf ook leuk om zichzelf in de spiegel te zien. De spiegel ziet er wel niet zo hip uit maar is erg praktisch!
Aerosleep antitranspiratiematje: ik merkte dat Sophia haar rugje vaak klam was als ik ze na een langere rit uit de Maxi Cosi tilde. Daarom heb ik er nu een antitransparantiematje in gelegd en dat blijkt te helpen.
Beaba verzorgingstas ‘espression’: een grote maar heel handige tas. Vooraan heb je een apart compartiment voor je eigen spullen met gsm-zakje. Er zijn voldoende onderverdelingen in de tas waardoor je snel spulletjes terugvindt. Bij de tas horen ook nog een verzorgingsmatje, een zakje voor natte kledij en een isothermische zak voor flesjes.
Reisbedje Koelstra Travelsleeper: Makkelijk in elkaar te zetten en makkelijk te verplaatsen dankzij de wieltjes!

VEILIGHEID
Digitale babyfoon Supernova: er is heel veel keuze in babyfoons, wij kozen voor de Supernova omdat hij (1) eenvoudig te bedienen is (2) niet met DECT werkt wat stralingen geeft (3) een goede ontvangst heeft.

ETEN EN DRINKEN
Starterset Avent met zuigflessen en toebehoren:hoewel ik borstvoeding geef, zijn deze toch al van pas gekomen. In het begin had Sophia ‘s avonds soms nog zoveel honger dat ze een klein flesje bijkreeg. We kozen Avent omdat blijkbaar de meeste baby’s wel van deze flesjes drinken zonder problemen. De bijpassende sterilisator hebben we van vrienden kunnen lenen.
Flessendroogrek Nuby: een eenvoudig droogrekje dat weinig plaats inneemt, dus zeer nuttig in onze kleine keuken.
Beaba flessenwarmer: aangezien je borstvoedingsmelk niet in de microgolfoven mag opwarmen kozen we voor deze flessenwarmer. Ook altijd handig om mee te nemen als je op reis gaat, moet je niet steeds vragen om de fles op te warmen. Bij het openen wel heel goed opletten dat je je niet verbrandt aan het warme water in het reservoir.
Voor wanneer Sophia overschakelt op flesvoeding en vervolgens haar eerste hapjes zal nemen, stonden er op de lijst ook: drievaksdoosjes voor melkpoeder, een beaba babycook, een doorgroeistoel met afneembaar tablet, een handysitt, warmtegevoelige lepels, herbruikbare kommetjes, een baby bjorn slab met opvanggoot en een slab met lange mouwen voor wanneer ze het echt bont gaat maken.
Een afkolftoestel moet je niet kopen. Deze kan je in de apotheek of via de mutualiteit huren aan zeer schappelijke prijzen.

SPELEN
Tiny love Kick and Play speeltapijt: ik vond dit nogal duur speelgoed en zag het nut er niet echt van in…maar wat heeft Sophia hier al plezier aan beleefd! Een aanrader!
Bumbo baby sitter: op aanraden van vriendinnen mama’s die dit zeer handig vinden. Momenteel is Sophia nog te klein hiervoor, dus afwachten wat dit geeft.
Verder kan je nog een aantal kleine speeltjes op de lijst zetten die je zelf leuk vindt. Het aanbod is huge!

Wij legden onze lijst bij Dreambaby.
Waarom? (1) je kan de lijst online zelf samenstellen, beheren en opvolgen. Voor meer uitleg ga je naar de winkel en daar helpen ze je met veel plezier verder. (2) je vrienden en familie kunnen online of in de winkel een geschenk kiezen (3) ze hebben concurrentiële prijzen en regelmatig interessante aanbiedingen (4) je kan de prijs van de artikelen opsplitsen in delen van minimum 25 € waardoor mensen ook een deel van een geschenk kunnen aankopen
Nadelen? (1) hun gamma is beperkter dan andere babyspeciaalzaken. Hippe spulletjes van merken zoals Koeka, Lilliputiens e.a. vind je er niet (2) buiten een collectie van Mexx hebben ze niet heel veel mooie babykleertjes (maar smaken verschillen) (3) de winkel ziet er eerder als een magazijn uit en is niet supergezellig, soms moet je wat langer wachten eer je geholpen wordt
Alles afgewogen was Dreambaby voor ons de beste keuze voor onze eerste spruit aangezien we een hoop basisspullen nodig hadden. Als er ooit een 2de komt zou ik wel een andere winkel kiezen…

Nog vragen? Mail gerust of laat een bericht na!

4 thoughts on “Babyspulletjes

  1. en als je ook van tweedehands houdt: ga naar http://www.gezinsbond.be en daar kan je zien waar er allemaal speciale kleine beurzen zijn met tweedehands spullen.
    groetjes en wat een flinke meid heb je, Nadine!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *