vluggertje

De eerste werkdag is beter verlopen dan ik had verwacht. Er waren traantjes toen ik met Sophia bij de onthaalmoeder aankwam en haar daar moest achterlaten…maar eenmaal op het werk kon ik het wel wat van me af werken. Terug op het werk zijn is trouwens erg fijn. Het was ook een beetje als thuiskomen en een ander stukje van mezelf – dat sinds de geboorte even opgeborgen was – terug vinden.
Een hele dag werken is plots wel heel erg vermoeiend en het zal me wat tijd vragen om terug in het ritme te komen.
Het afkolven is goed gestart maar ik merk dat het wel een hoop energie van me vraagt…precies meer dan thuis kindje aan de borst leggen..of beeld ik me dat nu gewoon in?
Vandaag wat later beginnen werken omdat Sophia nog eens naar Kind & Gezin moest. Ze weegt nu 6,315 kg en meet 63,5 cm…en we mogen beginnen met fruitpap! Iemand tips waar ik een hip toile ciréke kan kopen voor op de tafel?
Oh en nog een gerelateerde vraag: iemand tips voor leuke, goedkope, grote slabben? Ik heb geen zin om 5 à 10 euro voor 1 slab te geven..allé komaan voor een stukje spons met een koordje aan zeg!

11 thoughts on “vluggertje

 1. Aan bavetten geef ik ook geen geld uit. Daarom bij carrefour kan je soms grote vinden.
  Ik heb wel twee met mouwtjes van Koeka (dus ik geef er wel geld aan uit) die zijn handig als ze alleen leren eten.

 2. Wij knoopten dikwijls gewoon een keukenhandoek rond hun. Dat was veel groter dan een slab, dus minder geknoei, en ook goedkoop. Maar het ziet er natuurlijk niet zo leuk uit als al die hippe slabbetjes die je tegenwoordig ziet

 3. Ik doe het ook soms gewoon met een handdoek. Of met die van den carrefour.
  In den Hema heb ik er ook al eens een hoop gekocht, voor niet zoveel geld. Maar dat was toen met die sticktertjes (kon je 15 % korting plakken op 3 producten naar keuze)

 4. De megaslabben van Santens! Leuke kleuren die alle vlekken camoufleren en wat een kwaliteit! Rond de drie en een halve euro wel, en meestal terug te vinden in een hoekje naast de ‘hippe’ exemplaren in de grote kinderwinkels.
  Succes met het afkolven trouwens. Ik vond het energie vreten, maar de moeite waard. Extra rust als je thuis bent en genoeg drinken op het werk, dat helpt. En mocht je eens een productiedipje hebben, vertrouw er dan maar op dat zich dat snel weer herstelt.

 5. In ikea hebben ze een soort “schortjes”(eigenlijk grote slabbetjes) die absoluut niet duur zijn en wasbaar maar ook afspoelbaar tussen de verschillende maaltijden op 1 dag, met een opvangzakje en zelfs met mouwen (maar ook zonder). Is zeer handig zeker als ze vaster voedsel beginnen te eten en in eetstoel zitten. Ontdekt toen ik me afvroeg hoe het kwam dat ze bij de onthaalmoeder geen eetvlekken had overal waar je keek en bij mij altijd:-)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *