De smeerlap(pen)!

Vorige week donderdag, net op de dag dat ik moest vertrekken richting Ahoy’ voor het Zomerfestival, heeft iemand het in zijn hoofd gehaald om bij ons thuis in te breken. Met een schroevendraaier heeft hij ons keukenraam op een tiental plaatsen proberen openbreken. Hij is gelukkig niet binnen geraakt maar ons raam is wel helemaal naar de bom. Volgens de politie het werk van amateurs want profi-inbrekers die boren 2 piepkleine gaatjes waar je amper schade van hebt – al gooien die natuurlijk heel uw huis ondersteboven…-.
Dus naar de verzekering gebeld en nog geen 2 uur later stond er al iemand aan de deur om het raam voorlopig op te lappen. Wij blij. Vervolgens een firma gebeld die in ramen doet…maar die mogen niet langskomen omdat er eerst gekeken moet worden of het raam nog te herstellen is. Want “ah ja madammeke, anders krijgt ge gene frank terug van uw verzekering”. Dus ik op zoek naar een timmerman uit de omgeving die eens langs kan komen…en wat zegt hij me – op een wreed enthousiaste toon NOT want al die mannen hebben sowieso al veel te veel werk (zo wachten wij trouwens al een jaar op een dakwerker die wat pannen moet komen terug vastleggen van zware storm)- aan de telefoon: ik werk nog 2 dagen en dan heb ik verlof. Juist ja, bouwverlof. Voor de rest van de maand juli. Had die inbreker nu geen ander moment kunnen kiezen om ons raam te molesteren???!!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *