Leve de wortel!

Sinds een kleine maand is Sophia aan de groentepap en dat is niet altijd een even groot succes. Ik wil haar met zoveel mogelijk verschillende smaken en groenten kennis laten maken. De eerste vier happen verklappen meestal het verloop van de rest van de maaltijd. Bij de eerste hap trekt ze altijd een heel vreemd gezicht, zo van ‘wat hebben ze mij nu weer in mijne mond gestoken‘. Als ze het lekker vindt, gaat het vreemde gezicht tijdens de twee volgende happen langzaam over in een ik-heb-honger-en-ik-wil-nog-gezicht. Als ze het maar niets vindt, begint ze met haar hoofd te schudden totdat de groentepap overal op haar gezicht hangt en zeker niet tot in haar mond geraakt. Dan spert ze haar lippen stevig op elkaar en durft ze het wel eens op een huilbui zetten ook.
Het lekkerste van allemaal vindt ze patatjes met jonge wortels. Daarvoor doet ze haar mond telkens wijd open en kan het lepelen niet snel genoeg gaan. Wanneer ze een andere groente minder graag heeft fop ik haar nu telkens door ook wat wortel onder de pap te doen..en tot nu toe at ze alles dan flink op.
Maar overal wortel onder mengen is ook maar saai. Iemand tips voor andere lekkere groentepapjes waar baby’s dol op zijn?

5 thoughts on “Leve de wortel!

  1. Bij onze oudste hadden we heel veel succes met onder andere veldsla, witloof/appel of courgette/tomaat. Bij de jongste zijn we nog maar een kleine week begonnen, dus momenteel zijn er enkel nog maar worteltjes en spinazie de revue gepasseerd.
    Maar ik weet dat we bij Amélie toch ook lang hebben moeten proberen en blijven aanbieden voor ze iets nieuws wou eten. Nu soms nog trouwens. Ze is eigenlijk nogal een gewoonte-beestje…

  2. Wij hebben op dat vlak echt wel een héél makkelijk kindje dat zowat àlles eet, maar superfavoriet waren zeker ook de wortel, pompoen, tomaat (warm, gepeld en zonder pitjes) en rode bietjes.
    Veel succes!

  3. Eens bataat (zoete aardappel) proberen? Bataat zit qua smaak wel wat in het genre van worteltjes. Gewoon koken zoals de klassieke aardappel.

    Als Sophia veel worteltjes eet gaat ze natuurlijk wel de allermooiste bruine ogen krijgen! 🙂

  4. Onze kleine man eet naast de traditionele worteltjes ook heel graag courgette en broccoli. Witloof wil maar niet lukken. Wij passen ook de “dan maar worteltjes erbij”-tactiek toe, maar bij witloof tevergeefs. Sinds er ook al eens kalkoen, kip of vis onder zijn patatjes zitten, is hij helemaal in een Bourgondiër veranderd. Succes ermee!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *