jaarlijkse routine

Het is weer zover. Ten gevolge van een verkoudheid, die ik via mijn dochter heb opgedaan, ben ik mijn stem weeral eens kwijt. Dit is nu al het derde of zelfs vierde jaar op rij dat ik monddood gemaakt wordt door de beestjes die mijn neus laten lopen gelijk een kraantje.
Dit jaar treft het me wel extreem vroeg. De vorige jaren was het meestal rond eind november dat de beestjes me te pakken kregen. Eind november, wanneer ik het altijd erg druk heb met de Grote Sinterklaasshow, en vaak ziek geraak door de grote temperatuurverschillen tussen de front- en backstage in het Sportpaleis.
Ik ben eens benieuwd of ik het nu dan gehad heb voor dit jaar…of ik dankzij mijn dochter vanaf nu meermaals tijdens de herfst- en wintermaanden radiostilte mag ondervinden. Ik hoop van niet.
Ondertussen zorgt zo’n beetje ziek zijn er ook wel voor dat ik nog eens relaxed achter de laptop kan zitten en nog eens wat tijd besteed aan mijn blog. Dus alvast een lijstje van dingen die me bezig houden:
* Ik heb nog altijd niets geschreven over onze vakantie in de Provence: ze was heel fijn overigens. Al nam ze voor mij een valse start. We zaten in een gite in Les Alpilles, volgens mij zowat de mooiste streek in Zuid-Frankrijk. De natuur is daar overweldigend schoon en ruw, het licht betoverend. Toch heb ik even moeten wennen om van een druk en gejaagd leven in de stad over te gaan naar leven op het platteland, in alle rust en stilte van de natuur. Ik vond mijn draai niet en dit ondanks alle schoonheid die me omgaf. Gelukkig heeft mijn hoofd na enkele dagen wel een klik gemaakt en kon ik de tranen niet bedwingen toen de vakantie voorbij was en we weer naar het grijze en grauwe België moesten. Wat lavendel, olijfolie en heerlijk geurende handzeep met Verbena doen me nog regelmatig terugdromen van warme dagen in de Provence en ongestoord lezen in het eerste deel van de Millenium-trilogie.
* Mijn handen kriebelen om te gaan naaien en stikken. Ik heb een hoop dingen die ik dan zelf wil gaan maken: een dekbedovertrek voor Sophia, een omtrek in een leuke stof voor de pakken kleenex die nu her en der in huis staan om Sophia haar ‘nummer elf”s mee af te vegen, overgordijnen voor onze slaapkamer, etc Alleen moet ik dan eerst en vooral een naaimachine op de kop kunnen tikken. Ik ken er niets van en heb geen idee wat een goed startmodel is. Daarenboven zijn die dingen allemaal ook nog eens erg duur. Wie tips heeft, laat maar komen! Momenteel staat er eentje in promotie bij de Carrefour, een Singer…is die wat te doen?
* Met Sophia gaat alles zeer goed. Ondanks de snotterij is ze een zeer vrolijk kind dat veel lacht en graag op ontdekking uitgaat. Op 6,5 maanden is ze overgegaan van borst- of flesvoeding, zonder enig probleem, ik denk dat ik er het zelf lastiger mee had…Sinds haar 7 maanden kan ze al heel goed rechtop zitten. Eerst wat stuntelig maar al snel had ze door dat ze zich met haar handje kan prikken en ondertussen is zitten een fluitje van een cent. Rond haar 8ste maand is Sophia beginnen kruipen, paracommando style zoals haar onthaalmoeder altijd zegt:

* Verder vind ik het niet fijn dat het ‘s avonds alweer zo vroeg donker wordt en hoop ik dat het winteruur afgeschaft zal worden! Maar de dagen zijn mooi: barkoud maar droog en zonnig, zoals een mooie herfstdag moet zijn, zalig!

One thought on “jaarlijkse routine

  1. Ik denk dat je met een Singer wel goed zit.
    Mijn mama heeft een Bernina, is ook ok.
    Ik doe dat wel graag, met naald en draad bezig zijn. Enfin, veel moet je je daar niet bij voorstellen, blijft bij inkorten of versmallen van kledij maar ik zou me toch wel es aan een rokje ofzo willen wagen.

    En verder, ik wou dat het al lente was, néh.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *