This one’s for you

Vele kindjes hebben eerst een projectnaam. Bij ons zijn dat altijd een beetje vreemde namen. Sophia noemden we voor haar geboorte Krispie omdat ik tijdens de zwangerschap enorm veel rice krispies met melk gegeten heb. Hoe Kiwi zijn/haar naam kreeg mag nu ook wel duidelijk zijn…al zou bloedappelsientje ook toepasselijk zijn , maar dat bekt niet zo goed :-).
Elk kind verdient ook een liedje. Bij Sophia was dat ‘Another day’ van Jamie Lidell. Voor Kiwi is het ‘This one’s for you’ van Ozark Henry geworden. Omdat ik er vrolijk van word en het nummer me een goed gevoel geeft, net zoals ‘another day’.
Het nieuwe album van Ozark draagt trouwens de naam ‘hvelreki’, wat in het Ijslands zoveel betekent als ‘moge een hele walvis aanspoelen op jouw strand’. Het is een uitdrukking die ze daar gebruiken om elkaar geluk te wensen. Toepasselijker kan niet…
En speciaal vandaag draag ik dit ook op aan I., nieuwe aanwinst in het gezin van H. en L. Hoe meer walvissen, hoe beter!

One thought on “This one’s for you

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *