The hellmouth: almost the end

Wie hier al een tijdje langskomt weet dat wij al een hele tijd loopgraven onder ons tuinpad hebben liggen. Ten gevolge van een onderspoeling van de waterleiding in de straat. Eind juni zal het 2 jaar geleden zijn dat dit gebeurde. Maar vandaag is er goed nieuws want morgen komt de aannemer het gat openleggen en herstellen!
Plots kwam er vaart in ons dossier. Een 3de expert kwam eind 2009 langs en deed ons dezelfde dag nog een financieel voorstel. Vervolgens begon het ‘stalken’ van de aannemer – wat is dat toch met die mannen!!??? – die er nog eens ruim 2 maanden over deed eer hij ons een datum voor aanvang van de werken kon bezorgen.
Maar morgen zou – ik wil ze hier eerst zien staan met hun gravers en groot geschut – het dan eindelijk zover zijn. Goodbye inzakkende plantenborders, goodbye hellmouth!
Het zal wel even stof bijten zijn, maar wat kijk ik uit naar het moment dat we van dat gat en alle problemen die erbij kwamen – vocht in de kelder, muren, etc – verlost zijn! En wat kijk ik uit naar het moment om 2 maagdelijk lege borders te zien die smakken naar nieuwe plantjes. En hiervoor heb ik hulp nodig, want die borders zijn lang en zeer smal…en ik weet niet goed wat ik er best plant. Iemand leuke ideeën voor aanplantingen langs een tuinpad/pad naar de voordeur? De borders zijn zo’n 10 meter lang en slechts 1 meter breed en liggen in halfschaduw. Pas in de namiddag krijgen ze het zonnetje te zien. Waar ik van hou in de tuin? Ik ga richting cottage tuin met veel bloemen en kleur, maar toch met wat structuur. Iemand leuke ideeën? Laat maar komen!

One thought on “The hellmouth: almost the end

  1. Ik ken niks van planten, ik heb geen groene vingers. Ik zou overal lavendel zetten, want dat doet het gelijk altijd goed 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *