Naaiproject 1/3: Amy Butler babyquilt

Hoera! Deze week is het mij gelukt project 1 van 3 met mijn aangeschafte stoffen van het stoffenspektakel te realiseren! Het is de quilt/speelmat geworden uit het boekje van Amy Butler “kleding en knuffels voor de kleintjes”
Een quilt maken is heel secuur werk want het is belangrijk dat je afmetingen kloppen, etc. Maar ik ben er toch in geslaagd om hem op 4 dagen af te werken. Per dag heb ik er 2 à 3 uur aan gewerkt, dus dat valt nogal mee.

20110619-022640.jpg

Hier en daar zit er wel een foutje in, maar toch ben ik zeer tevreden met het resultaat. In de werkbeschrijving in het boek werd er nooit gewezen op het feit dat je erop moet toezien dat je de stukjes stof telkens op identiek dezelfde manier aan elkaar moet zetten in blokken. Hier en daar zit er dus een stukje mis, maar wie ziet dat? En ondertussen heb ik weer een hoop bijgeleerd en kan ik alweer een pak beter op een rechte lijn stikken.
Ik heb lang getwijfeld aan de keuze van de stofjes voor de quilt. Uiteindelijk koos is voor rood en wit omdat dat ook de kleuren zijn die terug komen in onze woonkamer. Even was ik bang dat het misschien te hevig zou zijn, te veel contrast zou geven, maar ik hou wel van vrolijke en heldere babyspullen. Nu maar hopen dat de baby daar ook zo over denk….
Sophia is in ieder geval al fan, dus ik vermoed dat ik in de nabije toekomst nog eens een tweede exemplaar mag maken.
Maar daarvoor start ik vandaag nog aan project 2: een legozak à la Alejosa.

20110619-023357.jpg

One thought on “Naaiproject 1/3: Amy Butler babyquilt

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *