Off day

Vandaag heb ik een off day. Ik ben het jaar anders goed begonnen. Op nieuwjaarsavond, vlak voor middernacht ben ik heel even gecrasht. Toen heb ik geweend en gevloekt op mijn ex-werkgever met de gedachte ik laat het achter in 2011.
1 januari opgestaan en met het voornemen gestart om iedere morgen samen met mijn liefste op te staan om goed aan de dag te beginnen en er het beste uit te halen.
Vroeger deed ik dat niet. Dan stond ik mee op om Sophia klaar te maken voor school om vervolgens nog een dutje te doen. Maar dan zijn je dagen kort. Want een 6 maanden jonge baby in huis dat vraagt ook nog een hoop zorg en dus tijd die je niet aan andere dingen kan besteden. Vroeg opstaan is de oplossing. Ik heb tijd om op mijn gemak te ontbijten, een douche te pakken, de baby te soigneren en wanneer zij vervolgens aan haar voormiddagdut begint heb ik een tweetal uur me-time. Tijd om werk te zoeken, sollicitatiebrieven te schrijven, wat te surfen, te haken, te naaien, noem maar op.
Maar vanmorgen lukt me dat niet. Ik geraak niet uit mijn pyjama, ik slaag er niet in de tafel af te ruimen. Mijn haar zit slordig en ik moet dringend mijn tanden poetsen. Maar ik weet niet waar beginnen en blijf maar wat rondlummelen. Buiten draait de wereld door, maar hier staat hij een beetje stil. Ik voel me afgesloten en merk geen vooruitgang. Ik wil werk. Ik word zot van het lange wachten op reacties. Ik wil weten waar ik sta. Een nieuwe uitdaging. En ik wil het nu. Mijn geduld is op vandaag en dan zakt de moed me wat in de schoenen. Doorgaans ben ik heel positief ingesteld en durf ik al wegdromen over een aantal vacatures waarop ik reageerde. Leuke jobs die ik mezelf helemaal zie doen. Ik zie het dan al helemaal voor me. Maar het zijn nog steeds dromen. In de realiteit zit ik nog steeds thuis en vandaag valt me dat zwaar. Vandaag kan ik niet zeggen ‘komaan, er weer tegen aan’. Vandaag heb ik die energie even niet.

4 thoughts on “Off day

  1. Zo’n off day is helemaal te begrijpen, af en toe moet je dat ook eens toelaten denk ik. Weet dat het allemaal goed komt, je gaat een fantastische nieuwe job vinden die je dolgraag gaat doen, daar ben ik zeker van! Ik duim alvast keihard voor je!

  2. Een echte baaldag, zo te lezen. Kop op! Morgen gaat het waarschijnlijk weer een stuk beter. Die nieuwe job komt wel en intussen kan je genieten van wat me-time af en toe en heb je allicht meer tijd voor je dochters. Ik duim voor je dat je snel een droomjob vindt! En anders misschien een leven als zelfstandige beginnen? Ik kan het je aanbevelen.

  3. Niet te hard voor jezelf zijn. Ik heb helaas ook ervaring met lange solliciteerperiodes, nu (gelukkig) al efkes geleden.
    Het is niet leuk en op de duur had ik in niks goesting. Uiteindelijk ben ik eruit geraakt door een opleiding te volgen die mij heel de dag bezig hield (en mij het gevoel gaf met iets nuttigs bezig te zijn) en daarna heb ik practisch direct werk gevonden. En ik werk er nu nog steeds.
    Goeie moed!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *