Laatste dag zonder werk

Morgen is het dan eindelijk zover. Na 4 maanden zwangerschapsverlof en vervolgens, geheel onverwacht, 4 maanden werkloosheid begin ik bij mijn nieuwe werkgever. Ik kijk er heel erg naar uit want het wordt weer niet zomaar een job, maar eentje waar ik me helemaal in kan vinden en waar ik hopelijk heel wat nieuwe uitdagingen op mijn bord zal krijgen.
Ik sta te trappelen om te beginnen maar toch moet ik toegeven dat ik ook wat triest was vandaag. Want morgen eindigt een bijzondere periode van 8 maanden genieten van mijn twee lieve kleine meisjes. Ik had het geluk om Sophia van dichtbij te volgen terwijl ze haar eerste stappen op school zette. Ik kon er altijd voor haar zijn wanneer de bel ging. In de plaats van in de opvang wachten, aten we samen mandarijntjes, koekjes en keken we gezellig naar een ‘sesamstraatje’. We hebben samen veel gekookt, gebakken, gespeeld, genoten en gelachen.
Ondertussen werd Juliette geboren en gedurende 8 maanden kon ook zij genieten van 200 % mama. Want wanneer Sophia naar school was, waren wij bijna altijd samen. Haar eerste lach, eerste keer rollen, eerste keer patatjes, fruitpap, ik heb het intens kunnen meemaken. Als tweede kwam ze overdag altijd op de eerste plaats.
Ondanks de kindervreugde was echter niet elke dag even fijn. Er waren ook veel dagen waarop de druk van de zoektocht naar een nieuwe job te zwaar woog. Dagen waarop ik het niet meer zag zitten omdat ik maar geen reacties kreeg. Dagen dat ik twijfelde aan mezelf en mijn kunnen. Dagen dat ik alleen maar ‘moederde’ en verder geen moment voor mezelf had. Dagen dat het regende, buiten en in mijn hart.
Er was maar één oplossing om uit die sleur te geraken en dat was zo snel mogelijk een nieuwe boeiende job vinden. Want thuiszitten en huismoederke spelen, het zou niets voor mij zijn, hoe graag ik mijn twee spookjes ook zie.
Morgen dus terug aan de slag. Mijn geluk kan niet op, al zal het ook even slikken zijn want ik ga mijn twee meisjes heel hard missen. Hoe een moederhart bloeden kan…
Dankbaarheid voor een nieuwe job maar ook voor de mooie, ook vaak moeilijke, tijd die geweest is. Ze pakken het mij/ons niet meer af!

4 thoughts on “Laatste dag zonder werk

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *